Preguntes freqüents (FAQ)

En aquesta pàgina resolem les preguntes freqüents més habituals que ens fan els nostres alumnes.

Tots els alumnes són de la UPF?

Sí, la majoria d’alumnes són de la UPF (el més probable és que tot el teu grup ho sigueu). De totes maneres, també és habitual que vingui algun alumne d’una altra universitat o amb un perfil similar a l’universitari que viu per la zona.

Quins nivells feu?

Fem tots els nivells des del B2.1, el nivell en què la majoria d’estudiants surt de l’escola o institut.

Com puc saber el meu nivell per fer els vostres cursos?

Si no saps el teu nivell, pots fer un test de 30 minuts al nostre centre.

Quan puc fer la prova de nivell?

En qualsevol moment; simplement has d’enviar un correu electrònic a secretaria. La prova dura 30 minuts i és gratuïta. En 24h hores t’enviarem el resultat per correu electrònic.

Sé quins horaris em van millor, però encara no sé el meu nivell.

Perfecte, envia’ns les teves preferències per email i, pots dir-nos el mateix email el dia i hora per fer la prova de nivell.

Acabo d'obtenir el FCE, quin nivell he de fer per presentar-me al CAE?

Com a regla general, si has obtingut una C cursaràs al nivell C1.1.1, amb una B el C1.1.2 (o el de preparació al CAE -C1.2-) i amb una A el curs de preparació al CAE. De totes maneres, et recomanem fer la nostra prova de nivell per dir-te amb exactitud en quin encaixes.

Per la meva nivell, em tocaria fer un curs de preparació al B2, però jo em vull presentar al CAE.

No passa res, és habitual que hi hagi alumnes que facin el curs de preparació al B2 i continuïn la seva formació fins al curs de preparació al CAE. De totes maneres, tingues en compte que si obtens una A en l’examen del FCE obtindràs un nivell C1.

 

Quins materials he d'adquirir per al curs?

Únicament un llibre de text oficial de Cambridge que el podràs adquirir al centre amb descompte. Aproximadament, el preu és de 30 euros. Altres materials complementaris estan inclosos en el preu del curs. De la mateixa manera, tenim tots els llibres publicats fins a l’actualitat per agafar en préstec a la nostra biblioteca gratuïtament.

Si faig un curs de preparació al FCE / CAE, m'he de presentar a l'examen just en acabar el curs?

No, hi ha dates tots els mesos. Pots fins i tot no presentar si vols (per exemple, perquè vols acreditar el teu nivell mitjançant un altre examen equivalent).

Ja he aprovat l'examen i ja tinc el meu certificat de Cambridge, com aconsegueixo els 6 crèdits?

Les sol·licituds s’han de presentar al Punt d’Informació a l’Estudiant, adreçades al degà o degana o director o directora dels estudis corresponents des de l’inici de curs acadèmic, fins al 31 de maig. Les sol·licituds presentades després del 31 de maig s’incorporaran al curs acadèmic següent, sempre que la persona sol·licitant continuï essent estudiant de la UPF.

En el moment de fer la sol·licitud, cal presentar la documentació següent:

  • Original i fotocòpia del certificat acreditatiu del nivell assolit. El PIE comprovarà la identitat de la còpia amb l’original, retornarà l’original a l’estudiant i remetrà la sol·licitud juntament amb la còpia compulsada a l’òrgan destinatari.

Els certificats Cambridge caduquen?

No, però de vegades universitats o empreses demanen haver-lo obtingut durant els últims dos anys per assegurar-se que el candidat conserva, com a mínim, aquest nivell.

Qualsevol altre dubte que puguis tenir, estarem encantats de resoldre’l. Vine a visitar-nos!

Open chat
1
¡Hola! 👋🏼
¿Podemos ayudarte?